Rengør og vedligehold dit Neoceram-vindue

Bestil dit pejseindsatsglas her

Glasset i en brændeovn bliver naturligt sort under opvarmning. Afhængigt af din brugshyppighed, din træsort, måden du tænder din ild på eller kvaliteten af din forbrænding, er et indstiksvindue bestemt til at blive snavset og plette.

Det anbefales at rengøre dit Neoceram-vindue regelmæssigt for at undgå tilstopning og forekomsten af genstridige pletter, men også for at nyde ildens skønhed.

Brug en sund og økologisk rengøringsmetode

For at give maksimal levetid til dit indsatsvindue, anbefales det ikke at bruge aggressive syrebaserede produkter. Faktisk kan de beskadige det øverste lag af dit vindue, som er behandlet, og derfor reducere dets levetid.

Ved at beskadige dette beskyttende lag af dit neoceram-glas, vil sod og sorte røgpartikler bide dit glas og blive permanent indkapslet. Du vil så ikke være i stand til at genoprette dens oprindelige tilstand.

Trinene til rengøring af dit indstiksvindue

  • Hvis dit glas er meget snavset, skal du beskytte dit gulv mod rester ved at lægge avispapir på det, for ikke at snavse det.
  • Tag et ark avispapir og krøl det sammen til en stor kugle.
  • Dyp den i vand og gennemblød den med aske fra din pejs.

Bemærk: Aske har en fremragende slibende effekt, hvilket muliggør enkel og effektiv rengøring.

Brug asken fra overfladen af pejsen og under ingen omstændigheder asken nedefra (sidstnævnte kan indeholde rester, der kan ridse dit glas). Tag fin aske, uden uforbrændt materiale.

  • Gnid dit vindue med cirkulære bevægelser og forny dit ark så mange gange som nødvendigt
  • Afslut med en ren klud eller et stykke køkkenrulle for at fjerne snavs og opnå det mest gennemsigtige vindue som muligt.

Vores vedligeholdelsesrådgivning

At have et indsættelsesvindue, der for ofte er blokeret, kan have mange årsager:

  • Du fyrer med træ, der er for fugtigt: Træet skal have en luftfugtighed på under 20 %, hvilket svarer til en tørreperiode på mellem 18 og 24 måneder.

  • Din forbrændingsteknik er ikke god.

  • Din enhed har et for kraftigt output sammenlignet med den overflade, du skal opvarme.

  • Din belysningsteknik er ikke god, vi anbefaler brugen af den såkaldte "top down" metode: sidstnævnte giver dig også mulighed for at opnå bedre effektivitet, bedre forbrænding, lavere træforbrug og reducere din forurening.

  • Dit brænde er ikke egnet, favoriser brugen af hårde træsorter som eg, birk eller bøg og undgå harpiksholdige træsorter (gran, fyr, gran osv.), som vil generere meget røg.

Nogle vinduer med selvrensende egenskaber kan også gøre vedligeholdelsen nemmere.

Husk endelig også at tjekke din sæls stand. Hvis det ikke længere er vandtæt, bliver dit vindue lettere snavset. Det anbefales at skifte tætningen en gang om året for at sikre optimal tætning af din skorsten.